Impressie 2023

Dit jaar is alweer de 16e editie van de Ouderkerkse Avondvierdaagse. Naast alle deelnemers en begeleidende ouders kunnen we rekenen op bijna 70 vrijwilligers die als verkeersregelaar zorgen dat de wandelaars veilig kunnen lopen dan wel als controlepost of waterpost dienst doen. Vergeet ook niet de mensen van de EHBO die zich geheel belangeloos inzetten voor dit grootse jaarlijkse evenement.

Dit jaar was ook weer onze oudste deelneemster Corrie Andriessen van de partij, ze wordt dit jaar 90! Hulde!

Ook “Ons Tweede Huis” doet elk jaar met een paar vaste wandelaars mee. Top!

Onze vaste “Starter” Marten van Walbeek. wat moeten we zonder hem! Voor iedereen een bemoedigend woordje en een vliegende start 🙂

De maandag was het voor iedereen weer even wennen; Hoe laat moeten we starten en waar kan ik mijn fiets neerzetten? Gelukkig regelen de verkeersregelaars het verkeer in goede banen.

Doordat we heel erg laat werden overvallen met de mededeling dat de westelijke onderdoorgang van de Amstelbrug niet op tijd gereed was voor de wandeltocht hebben we een paar dagen voor de start de 5km route moeten omgooien. De overtocht met het pontje werd uit de route gehaald en via Hogereinde Zuid en de oostelijke onderdoorgang van de brug kon de route bij Hogereinde Noord weer worden opgepakt.

Helaas waren de routebeschrijvingen al gedrukt waardoor alle printjes met de hand moesten worden gecorrigeerd. Monnikenwerk!

Dag 1 voorbij, op naar de dinsdag.

Nog wat stram van de vorige dag begonnen de wandelaars aan hun tweede dag. Het was een stuk koeler dan gisteren waardoor de (stilstaande) verkeersregelaars wel behoefte hadden aan een warme trui of jas.

Bij Loetje stond de limonade alweer klaar.

Vandaag konden de 10km wandelaars wel van het pontje gebruikmaken omdat we deze keer van de Amstelveen kant kwamen.

De doorgewinterde wandelaars wisten; Hierna krijgen we een ijsje bij Veronica, Yes! Dubbelop dit jaar

Deze derde wandeldag gingen we “Buitengaats”. Even een uitstapje richting Abcoude, langs en door de lommerrijke omgeving van de golfbaan.

De 5 km lopers volgen de rode pijlen, de 10 km wandelaars de gele pijlen. Maar wie volgen er nu de paarse en roze pijlen?

De route was weer uitstekend beveiligd met voldoende vrijwilligers. Ook onze vaste vrijwilligers Arjen Smit en Theo den Blanken zorgen elk jaar weer voor de routeaanwijzingen met gele en rode pijlbordjes.

Heb je zulke jonge beentjes maar heb je na de 5 km lopen nog voldoende energie over om vlak voor het einde nog even de gymtoestellen uit te testen, respect!

Donderdag; Finaledag!

De 5 kilometer wandelaars liepen vandaag de “Route Theresia” en de 10 kilometer de “Route om de plas”. Het is opmerkelijk hoe mooi de nabije omgeving van Ouderkerk eigenlijk is.

Iedereen kon dan ook genieten van het vrije uitzicht. De ouders waren blij dat ze de jeugd eindelijk aan het lopen hadden gekregen en weg van de speelcomputer, genietend van het uitzicht. Hoewel?!?

Halverwege de 10 km route hadden we naast de controlepost ook weer een watertappunt voor de dorstige wandelaars geregeld.

Langs de route werden de wandelaars van harte toegejuicht, zoals hier door patiënten en personeel van pas geopende Villa Ouderkerk.

Op het Kampje werden de wandelaars opgewacht door ouders, opa’s en oma’s, vrienden, kortom het hele Kampje stond vol. In een stoet ging het daarna met de band voorop in feestelijke optocht naar het eindpunt bij SVO.

Langs de “Via Gladiola” hadden de meeste dorpsgenoten de vlag uitgehangen.

Dankzij de inzet van alle vrijwilligers was het dit jaar weer een succes, Bedankt!

Dit was het weer voor dit jaar. We hopen iedereen volgend jaar weer in goede gezondheid terug te zien!

Nog even wat reacties die per mail binnen kwamen:

—————

Het was erg leuk on te doen Michel en ook voor jullie bestuur dank voor het organiseren. Goed gedaan!!

Vriendelijke groet,

Lydia 

—————–

Beste Michel,

Dank aan jullie als organisatie voor het opzetten en uitvoeren van een geweldig wandelfestijn. Een fantastisch evenement voor ons dorp !

Groeten,

Karel en Annemieke

————

Hartelijk dank voor de uitstekende organisatie, grote complimenten zijn op zijn plaats.

Hartelijke groet,

Hans

————-

Het was weer een waar feest en wat moet Ouderkerk zonder jullie!!

Volgend jaar zeker van de partij als vrijwilliger. Dank.

Met groet, Gert

———–

Beste Michel (en vele anderen),
Graag gedaan. Complimenten voor de perfecte organisatie en dank voor de zonnebloemen.
Hopelijk tot volgend jaar,
Henk

———–

Michel,

Gefeliciteerd met het geslaagde evenement en met de strakke organisatie.

De zonnebloem staat ook hier fraai te bloeien.

Bedankt, graag gedaan en tot volgend jaar.

Voor de evaluatie slechts 1 punt:
Ik gaf Tom al door dat er meer promotie nodig is om voor de 10 kilometer ook de ouderen zonder basisschoolkinderen aan het wandelen te krijgen.
Die kunnen vaak voor de start van de scholen beginnen en dat dat zijn nu maar een zeer beperkt aantal deelnemers.

Grt

Nico

———–