Impressies

Donderdagavond 16 mei informeerden wij de vrijwilligers op de Info-avond in het Kofschip. Doordat we dit jaar extra aanmeldingen van enthousiaste nieuwe vrijwilligers binnen kregen was de opkomst hoog en het aantal beschikbare stoelen beperkt. Iedereen werd door onze tocht-coordinator Michel Standaert ingelicht over de route plus bijbehorende post en taakinstructie. De vrijwilligers van het eerste uur werden door voorzitter Tom Allaert nog even in het zonnetje gezet. Want zonder de inzet van al deze mensen kunnen wij geen Avondvierdaagse organiseren, dank!

Gaan we wel of gaan we niet??

Het bleef vanmiddag lang onduidelijk of de dinsdagavond tocht kon doorgaan. De ene weer app gaf aan dat het precies rond de start van 6 uur zou gaan stortregenen terwijl de andere weer app liet zien dat de buien zuidelijk van ons zouden langstrekken. Normaal proberen we rond drie uur een go or no go te geven maar deze keer bleef het lang onzeker waardoor we tot half vijf de tijd moesten nemen om een beslissing te kunnen maken. Je laat tenslotte wel een paar honderd kinderen en andere wandelaars een onzekere tocht maken. Om half vijf leek de bui inderdaad zuidelijk van ons te blijven en namen we een beslissing; We gaan lopen!

Maar terwijl de lopers zich op de start locatie verzamelden, de verkeersregelaars, controleposten en waterdrager zich naar hun post hadden begeven kwam de bui toch steeds dichterbij. Ook de meteo van Schiphol waarschuwde voor onweer.

Uiteindelijk hebben we om 10 voor zes terwijl iedereen al klaar stond de knoop moeten doorhakken; We lopen niet, het is te gevaarlijk. Jammer, maar beter morgen veilig lopen dan nu in een onveilige situatie terecht te komen.

Een half uurtje later bleek hoe goed deze beslissing was geweest, de regen kwam met bakken uit de hemel en het onweerde flink.

Zelfs Jan Cuiper onze geluidsman was overvallen, die zat met z’n bus tot aan de assen in de modder en moest worden losgetrokken!

Het afgelasten heeft overigens geen consequenties voor de medailles. Omdat dit overmacht is geldt deze dag gewoon als gelopen.

We lopen weer!

Het is al woensdag en we lopen vandaag pas de eerste tocht!
Ja, door het slechte weer van dinsdag moesten we de eerste tocht afgelasten waardoor vandaag de eerste wandeldag werd. Iedereen stond dan ook te trappelen om van start te gaan. Dit jaar hadden we ook twee scholen uit Amstelveen voor de eerste keer aan de start; De Cirkel en Het Palet.

De routes waren uitgezet, verkeersregelaars, waterposten en controleposten bemand, droog weer, dus niets kon ons dan ook tegenhouden.

Op naar de donderdag!

We gaan Buitengaats!

Vandaag lopen de 5 kilometer wandelaars langs de Ouderkerker plas en de 10 kilometer wandelaars gaan “Buitengaats” richting Abcoude.

Onze sponsoren stonden op diverse plekken langs de route weer klaar om de wandelaars van iets gezonds en verfrissends te voorzien.

Het weer opnieuw spelbreker??

Opnieuw liet Buienradar als voorspelling van de rest van de middag een hele vracht met buien precies op het tijdstip van de start boven Ouderkerk neerkomen. Het zal toch niet gebeuren dat we de tocht voor de tweede keer moeten afgelasten, en dat nog wel op de slotdag? Gelukkig klaarde het rond 5 uur op waardoor de organisatie groen licht kon geven voor de start.

De 5 kilometer wandelaars liepen vandaag “Route Theresia” en de 10 kilometer de “Route om de plas” om uiteindelijk allemaal tezamen te komen op het Kampje voor de feestelijke intocht.

We hebben het niet helemaal droog kunnen houden maar iedereen heeft genoten.

Tot volgend jaar!

~Gert Post
Bestuur/organisatie en alle vrijwilligers en ook sponsoren. Wat moet Ouderkerk zonder jullie. Hulde aan allen voor wederom een zeer geslaagde avondvierdaagse.

~Isanbelle Band
Was top georganiseerd. Tot volgend jaar weer!

~Lia
Bestuur/organisatie super georganiseerd als vrijwilligster en meegelopen met de 5 kilometer alle lof voor de verkeersregelaars , controleposten en ehbo! Avond4daagse om trots op te zijn

~Tiest van Woerkom
Hallo allen, Ik kan oprecht zeggen…
Mijn eerste keer als verkeersregelaar vond ik echt een geweldig leuke, nuttige en ook zeer gewaardeerde rol. Dat zouden nog meer mensen moeten doen!

~Robbert
Fijn dat alles vandaag kon doorgaan. Dank aan allen die zich er voor ingezet hebben om het weer een geslaagde editie te laten zijn.op naar vlgd jaar

~Angela
DANK DANK DANK organisatie🌻Leuk om alle actieve vrijwilligers  volgend jaar weer te zien.

~Paula Scheidegger
Ook mijn pet gaat af voor de geweldige organisatie. Nu stond ik als verkeersregelaar voor het eerst aan de andere kant, en dat was een fantastische ervaring, dus jullie kunnen volgend jaar weer op mij rekenen 😀😀( tenminste, als ik nog intelligent genoeg ben om door het examen te komen🤪🙄🙄

~GV
Thanks organisatie en tot volgend jaar

~Ruud
Okeetjes,
Allemaal hartelijk dank voor de fijne  , gezellige,  dagen met het team. Tot volgend jaar.
Ps. Het plantje viel goed in de smaak bij het Hoofd Huishoudelijke Dienst, en ik mag volgend jaar weer!!

Groetjes Allen. Ruud Looman 🔝👍🤣 
En nu een🍺🍺🍺🍺 tje

~Michel
Beste verkeersregelaars, controleurs en waterdragers,
Het zit er weer op. Uiteindelijk is het een groot feest geworden, ondanks de afgelasting dinsdag. Bij de lopers heb ik alleen maar blije gezichten gezien. Bij de vrijwilligers trouwens ook.
Volgend jaar krijgen jullie vanzelf weer een oproep ergens in maart. Maar houd week 21 van 2025 vrij.

Allen hartelijk dank voor je medewerking 💐 en tot ziens ergens in Ouderkerk
Michel

~Wim de Haas
Goed te horen Michel. Ook deze veteraan heeft weer genoten. Allemaal blije gezichten en hulde voor de organisatie. Hopelijk tot week 21 in 2025. 👍👍🐰

~Yolanda
Een speciale medaille 🥇 voor de organisatie!!
Dank 🙏🏻 👌🏻
Het was weer super leuk om te mogen doen, agenda 2025 is ingevuld 📍

~Marcel Haakman
Dank je Michel, hopelijk weer tot volgend jaar.
Even een korte evaluatie als waterpistool. Op dinsdag 5 jerrycans (zonnig 19 graden) en vrijdag 3,5 jerrycans (lichte regenval 16 graden) water gebruikt. Er was toch wel vraag naar bekertjes. Ongeveer zestig per de keren dat we er stonden. Misschien iets meer de nadruk om zelf flesjes mee te nemen. Laatste opmerking, de water aftap kraantjes werken niet optimaal, waardoor de kinderen ze niet makkelijk kunnen openen of sluiten. Dit als evaluatie voor volgend jaar.

Dit jaar is alweer de 16e editie van de Ouderkerkse Avondvierdaagse. Naast alle deelnemers en begeleidende ouders kunnen we rekenen op bijna 70 vrijwilligers die als verkeersregelaar zorgen dat de wandelaars veilig kunnen lopen dan wel als controlepost of waterpost dienst doen. Vergeet ook niet de mensen van de EHBO die zich geheel belangeloos inzetten voor dit grootse jaarlijkse evenement.

Dit jaar was ook weer onze oudste deelneemster Corrie Andriessen van de partij, ze wordt dit jaar 90! Hulde!

Ook “Ons Tweede Huis” doet elk jaar met een paar vaste wandelaars mee. Top!

Onze vaste “Starter” Marten van Walbeek. wat moeten we zonder hem! Voor iedereen een bemoedigend woordje en een vliegende start 🙂

De maandag was het voor iedereen weer even wennen; Hoe laat moeten we starten en waar kan ik mijn fiets neerzetten? Gelukkig regelen de verkeersregelaars het verkeer in goede banen.

Doordat we heel erg laat werden overvallen met de mededeling dat de westelijke onderdoorgang van de Amstelbrug niet op tijd gereed was voor de wandeltocht hebben we een paar dagen voor de start de 5km route moeten omgooien. De overtocht met het pontje werd uit de route gehaald en via Hogereinde Zuid en de oostelijke onderdoorgang van de brug kon de route bij Hogereinde Noord weer worden opgepakt.

Helaas waren de routebeschrijvingen al gedrukt waardoor alle printjes met de hand moesten worden gecorrigeerd. Monnikenwerk!

Dag 1 voorbij, op naar de dinsdag.

Nog wat stram van de vorige dag begonnen de wandelaars aan hun tweede dag. Het was een stuk koeler dan gisteren waardoor de (stilstaande) verkeersregelaars wel behoefte hadden aan een warme trui of jas.

Bij Loetje stond de limonade alweer klaar.

Vandaag konden de 10km wandelaars wel van het pontje gebruikmaken omdat we deze keer van de Amstelveen kant kwamen.

De doorgewinterde wandelaars wisten; Hierna krijgen we een ijsje bij Veronica, Yes! Dubbelop dit jaar

Deze derde wandeldag gingen we “Buitengaats”. Even een uitstapje richting Abcoude, langs en door de lommerrijke omgeving van de golfbaan.

De 5 km lopers volgen de rode pijlen, de 10 km wandelaars de gele pijlen. Maar wie volgen er nu de paarse en roze pijlen?

De route was weer uitstekend beveiligd met voldoende vrijwilligers. Ook onze vaste vrijwilligers Arjen Smit en Theo den Blanken zorgen elk jaar weer voor de routeaanwijzingen met gele en rode pijlbordjes.

Heb je zulke jonge beentjes maar heb je na de 5 km lopen nog voldoende energie over om vlak voor het einde nog even de gymtoestellen uit te testen, respect!

Donderdag; Finaledag!

De 5 kilometer wandelaars liepen vandaag de “Route Theresia” en de 10 kilometer de “Route om de plas”. Het is opmerkelijk hoe mooi de nabije omgeving van Ouderkerk eigenlijk is.

Iedereen kon dan ook genieten van het vrije uitzicht. De ouders waren blij dat ze de jeugd eindelijk aan het lopen hadden gekregen en weg van de speelcomputer, genietend van het uitzicht. Hoewel?!?

Halverwege de 10 km route hadden we naast de controlepost ook weer een watertappunt voor de dorstige wandelaars geregeld.

Langs de route werden de wandelaars van harte toegejuicht, zoals hier door patiënten en personeel van pas geopende Villa Ouderkerk.

Op het Kampje werden de wandelaars opgewacht door ouders, opa’s en oma’s, vrienden, kortom het hele Kampje stond vol. In een stoet ging het daarna met de band voorop in feestelijke optocht naar het eindpunt bij SVO.

Langs de “Via Gladiola” hadden de meeste dorpsgenoten de vlag uitgehangen.

Dankzij de inzet van alle vrijwilligers was het dit jaar weer een succes, Bedankt!

Dit was het weer voor dit jaar. We hopen iedereen volgend jaar weer in goede gezondheid terug te zien!

Nog even wat reacties die per mail binnen kwamen:

—————

Het was erg leuk on te doen Michel en ook voor jullie bestuur dank voor het organiseren. Goed gedaan!!

Vriendelijke groet,

Lydia 

—————–

Beste Michel,

Dank aan jullie als organisatie voor het opzetten en uitvoeren van een geweldig wandelfestijn. Een fantastisch evenement voor ons dorp !

Groeten,

Karel en Annemieke

————

Hartelijk dank voor de uitstekende organisatie, grote complimenten zijn op zijn plaats.

Hartelijke groet,

Hans

————-

Het was weer een waar feest en wat moet Ouderkerk zonder jullie!!

Volgend jaar zeker van de partij als vrijwilliger. Dank.

Met groet, Gert

———–

Beste Michel (en vele anderen),
Graag gedaan. Complimenten voor de perfecte organisatie en dank voor de zonnebloemen.
Hopelijk tot volgend jaar,
Henk

———–

Michel,

Gefeliciteerd met het geslaagde evenement en met de strakke organisatie.

De zonnebloem staat ook hier fraai te bloeien.

Bedankt, graag gedaan en tot volgend jaar.

Voor de evaluatie slechts 1 punt:
Ik gaf Tom al door dat er meer promotie nodig is om voor de 10 kilometer ook de ouderen zonder basisschoolkinderen aan het wandelen te krijgen.
Die kunnen vaak voor de start van de scholen beginnen en dat dat zijn nu maar een zeer beperkt aantal deelnemers.

Grt

Nico

———–

Impressie maandag 16 mei 2022

Alvorens de 15e editie van de Ouderkerkse avondvierdaagse kon starten hebben zo’n 72 vrijwilligers zich ingezet om deze wandeltochten te realiseren.

Er was op donderdag 12 mei een bijeenkomst voor en met alle verkeersregelaars, EHBO-ers, pontvaarders, controleurs en de organisatie. Alle routes en bijzonderheden zijn op die avond doorgenomen. Menigeen verzuchtte dat de online cursus voor verkeersregelaar een behoorlijke drempel is, elk jaar opnieuw. Maar iedereen was zeer gemotiveerd om er met z’n allen een mooi feest van te maken.

En na twee jaar wachten klonk vandaag eindelijk het startschot.

Ruim 600 kinderen stonden te trappelen om te beginnen aan de 5 of 10 km.

En daarbij ook nog zo’n 17 individuele lopers. Er waren zelfs deelnemers uit de omgeving van Ouderkerk die hier van de mooie tochten genoten.

Het was prima wandelweer; het bleef droog en er stond een lekker fris windje en later kwam zelfs de zon er nog bij.

De routes gingen door de wijde omgeving van Ouderkerk.

Er was een watertappunt ingericht op de 10 km route.

De 5 km route kon een stukje varen over de Amstel met het Jan Coevertveer. Het was soms even wachten, maar het was een geweldige ervaring.

En zo kwam iedereen al dan niet fit over de finish en konden we terugkijken op een geslaagde eerste dag.

Impressie dinsdag 17 mei 2022

Vóór de start was er tijd voor een onderonsje tussen twee leden van de organisatie.

Op het Peter van ’t Veer plein was het bij de start een gezellige drukte. Lopers en fietsers werden door verkeersregelaars, en met behulp van hekken, van elkaar gescheiden.

Door de werkzaamheden bij de nieuwe Amstelbrug was de route anders dan voorgaande jaren. Dit jaar liepen we ingewikkeld door Elsenhove. En zo kwam het dat een groep met hun begeleiders een deel verkeerd om liep. Dat gaf gezellige drukte op het smalle fietspad, waar twee scholen in tegengestelde richting elkaar tegen kwamen. Maar uiteindelijk kwamen allen op het goede punt uit.

Niet alle wandelaars zijn met hun startkaart bij de controlepost geweest. Die zaten te wachten met hun kniptang…

Het was warm weer vandaag. De waterpost werd goed bezocht en na de Brugstraat – Dorpsstraat wisten de kinderen al wat er zou komen.

Nieuw dit jaar zijn de speciale avondvierdaagsevuilniszakjes. Deze werden goed gebruikt.

Bij de eerste kilometer hoorden we al iemand zeggen: ik ben moe ik kap ermee. Maar iedereen zette door en uiteindelijk haalde iedereen de finish. In het start/finishlokaal hoorden we ook de verbazing dat Ouderkerk en omgeving zo mooi is. En zo zitten we alweer op de helft van deze avondvierdaagse.

Impressie woensdag 18 mei 2022

Dankzij de gastvrijheid van SV Ouderkerk hebben we een perfecte startlokatie.

Jong en oud wachten op de start, alle leeftijden lopen (rijden) mee.

Deze kleine voeten doen het toch maar allemaal: 4 x 5 of 4 x 10 km!!

De plas lonkte om de voeten te verkoelen, maar ja, het is een wandelvierdaagse, geen zwemvierdaagse.

Er wordt gewerkt aan de A9. Daarom konden we de bekende onderdoorgang niet gebruiken De aannemer verraste de lopers met een koel flesje water (10 km).De route ging verder rond de plas.

We zijn er bijna! De verkeersregelaars helpen de wandelaars veilig oversteken. Op naar de laatste dag, met een feestelijke intocht 😊

Impressie donderdag 19 mei 2022

Dreigende lucht in de middag, maar ’s avonds was het droog en werd het prachtig wandelweer.

Na afloop een bloemetje voor de vrijwilligers.

Good old Jan Cuiper. Hij verzorgt al jaaaaaren de muziek en geluid bij evenementen in Ouderkerk.

De waterman. Aan degenen die geen bidon of flesje bij zich hadden gaf hij een kartonnen bekertje. Links op de achtergrond een van de controleurs.

Op Het Kampje kwamen alle wandelaars bijeen. De scholen zorgden voor een versnapering voor de kinderen en de Damiate Band uit Haarlem voor de gezellige muziek.

Tegen acht uur ging de feestelijke intocht van start. Voor de gelegenheid hadden veel bewoners langs de route de vlag uitgehangen.

De politie sloot de inrit naar het dorp vanaf de Stramanweg af. Hierdoor (en met hulp van verkeersregelaars) konden de lopers veilig de rotonde passeren.

De band werd beluisterd en bewonderd 😊

Jong en oud hebben weer genoten van het spektakel. Na twee jaar zonder avondvierdaagse is het gelukt om dit in een redelijk korte termijn te realiseren. De organisatie is zeer tevreden, alles is goed verlopen en het weer was perfect.

Volgend jaar weer!!!!!

(22 t/m 25 mei 2023)

Ons Tweede Thuis

Een hele GOEEEEEEEIEAVOND! Bas is dit jaar duidelijk weer van de partij. Altijd gezellig, die jongen en uw verslaggever is dan ook blij hem weer in goede gezondheid aan te treffen.

Fris en fruitig

Corry & Joke, koud bekomen van de 17 kilometer van de Rondehoeploop, meldden zich toch weer fris en fruitig voor onze 10 kilometer. Meiden, jullie zijn geweldig!
Een bezoekster meldde zich vanavond in het startlokaal om zich in te schrijven voor de geweldigste Avondvierdaagse van Nederland!

Inschrijving gesloten


Toen wij haar vertelden dat de inschrijftermijn op 10 mei was gesloten en dat wij daar ook op onze website melding van hadden gedaan, toonde zij een stapel behaalde medailles om haar wens kracht bij te zetten. Toen ook dat niet hielp beende zij boos weg.

Wij vinden het jammer dat we mevrouw (en anderen) niet kunnen helpen na de inschrijftermijn. Deze termijn, die dit jaar van 31 maart tot en met 10 mei liep, hanteren wij niet voor niets. Het verzamelen van de medailles en het vullen van de medaille-enveloppen kosten ons schaarse vrije tijd en dan is een weekje natuurlijk zo weg.

Bovendien kosten de medailles onze non-profit organisatie veel geld en we proberen de voorraad dan ook tot een minimum te beperken. Die beperkte voorraad is bedoeld om het wisselen van verkeerd aangevraagde of kapotte medailles op de slotavond te kunnen faciliteren.

Daarnaast zou het instellen van een na-inschrijving op de startavond betekenen dat we daarvoor extra vrijwilligers moeten inzetten. Vrijwilligers zijn echter schaars en we zijn al ontzettend blij als we er genoeg kunnen inzetten als verkeersregelaar.

Uw verslaggever hoopt dat u met deze uitleg begrip heeft voor het ontbreken van een na-inschrijfmogelijkheid.

Stichting vrienden van het pontje

In het kader van de geplande vervanging van de brug over de Amstel en de afsluiten van het fiets- en wandelpad in de Duivendrechtse Polder is een nieuwe route uitgezet voor de 5 km wandelaars. Ook zij werden nu met het pontje overgevaren naar het Amstelveense deel van Ouderkerk aan de Amstel.

Vond u of uw kroost het ook leuk? De stichting vrienden van het pontje zoekt nog vrijwilligers en donateurs.

These boots are not made for walking

Jamilla had er vanavond moeite mee. Die 5 kilometers doen toch wel erg veel pijn aan de voeten. Dat heeft natuurlijk niets te maken met het speciale wandelschoeisel die ze speciaal voor de gelegenheid had aangedaan…
Tot morgen!

En zo kwam iedereen al dan niet fit over de finish en konden we terugkijken op een geslaagde eerste dag.

Een heel nieuw Avondvierdaagse lied verzonnen door uw razende reporter:

De Avondvierdaagse ging uit varen
met het pontje naar de kust van Amstelveen.

Loetje

De Brugstraat was recht, de Amstel breed
en bij Loetje was er limonade bij de vleet.

Plus Dorpsstraat

Eén twee drie vier vijf zes zeven
Bij de Plus gingen ze heerlijke bananen weggeven

Gevel snackbar Veronica

Wij zijn niet hier, wij zijn niet daar,
wij gaan dinsdag naar Veronica

Veronica, Veronica, lekker ijsjes eten van je hopsasa,
Veronica, Veronica, lekker ijsjes eten van je hopsasa!

Gisteren werd ik geïnspireerd door onze sponsoren om het beste lied ooit te schrijven. Duncan Laurence: eat your heart out.

Ons mooie dorp zinderde trouwens van de creativiteit, getuige deze uitstalling bij sponsor Jumbo:

Bij Jumbo in het schap

Handig inspelen of de actualiteit. Het is immers de “Week van de Avond4daagse”. Is zo’n actie van deze buurtsuper dan creatief of niet?

Alle dromen over trajectcontroles en chirurgisch ingebrachte chips ten spijt wisten de wandelaars vanavond ook met een ouderwetse papieren routebeschrijving de controlepost(en) te vinden. Het kan dus wel.

Overigens worden die routebeschrijvingen verzorgd door Vandenbusken branding & dialogue marketing, waarvoor natuurlijk oprechte dank.

Morgen de feestelijke intocht vanaf Het Kampje met good old Jammin’ Brass band. Ik heb er zin in, jullie ook?

In een tijd dat het niet eenvoudig is om voldoende vrijwilligers te krijgen wilde ‘oom agent’ Ruud Looman zich alvast beschikbaar stellen als verkeersregelaar voor komend jaar. Op het 10 km parcours schreef hij daarom zijn telefoonnummer op een routebeschrijving van één van onze bestuursleden. Een aantal kinderen die voorbij liepen vroegen zich verschrikt af of we soms een boete van hem hadden gekregen.

Wil je je ook opgeven als vrijwilliger bij het leukste avondwandelfestijn in de BeNeLux? Meld je dan aan via het menu “Inschrijven”.

Cadeau van Bas

Gisteren vertelde hij ons nog dat wij – gezien onze gevorderde leeftijd – misschien binnenkort wel vervangen moesten worden. Hij hoopte dat dat wel weer “goeie” mensen zouden zijn…

Remco en ik hadden afgelopen nacht dus iets om over na te denken. Hoe zouden we aan de mede-organisatoren moeten overbrengen dat wij vervangbaar zijn en onze tijd erop zit?

Gelukkig verrastte Bas ons vanavond met een vrolijk kaarslichtje. Kennelijk had hij toch een beetje spijt van z’n eerlijkheid.

Zo niet, wie vervangt ons?

Jamilla wordt met de dag verstandiger. Van modepop tot sportfanaat. In beeld gebracht door haar schoeiselkeuze:

Jamilla dag 1Jamilla dag 2Jamilla dag 3Jamilla dag 4
Jamilla dag 1Jamilla dag 2Jamilla dag 3Jamilla dag 4

Heb ik te weinig gezegd over onze sponsoren? Wordt u ook zo enthousiast over die turfjes van Bakker Out? En je hoeft niet eens een jaar te wachten, hij heeft gewoon een webshop!

En dan, het einde van deze editie. Maar wat een einde!

Tot volgend jaar!

Voor een delicaat wasje is het niets, maar voor ons stervelingen vormt zo’n temperatuur toch best wel een haast onneembare barrière. Natuurlijk niet voor alle stervelingen, want die inboorlingen uit Ouderkerk laten zich zomaar uit het veld slaan! Met een schier onmenselijke inspanning behaalden alle deelnemers de finish. Natuurlijk werd soms een beroep gedaan op EHBO-er Theo, maar ook die raakt niet in de war van een schaafwondje, splinter of allergische reacties. Ook een flauwte werd met een flesje water soepeltjes opgelost. Theo bedankt!

Enorme knuffel

De vaste wandelaars kennen Jamilla inmiddels al jaren. Al vanaf haar prille jeugd wandelt zij mee als individuele wandelaar. Ik heb jullie in één van de vorige impressieverhaaltjes al eens via foto’s haar groei naar volwassenheid getoond. Niet alleen Jamilla groeit tegen de klippen op, ook de knuffels die haar elk jaar begeleiden op de wandelingen nemen onrustbarend in omvang toe. Nog even en mama Lia moet met de bezemwagen meerijden.

Vriend Bas, altijd gezellig aanwezig, gaat liever voor kwantiteit. Hij verbergt hele stapels knuffels in z’n rugzak!

Tot morgen!

Heeft u ook zo genoten van die mooie dag? Zit ik om 16.00 uur in de tuin van het zonnetje te genieten om de batterij voor vanavond op te laden, gelasten ze zomaar de avondvierdaagse af wegens slecht weer! En dat terwijl ik net de zonnebrand wilde pakken…

WhatsApp zoemde en piepte alsof het een lieve lust was. Vrijwilligers en schoolcoördinatoren vroegen zich af of de wandeltocht weer afgelast zou worden. Er was immers weer onweer voorspeld en ook de App van Buienalarm liet verontrustende voorspellingen los over de route van de (onweers)buien.

Gelukkig weet uw organisatie alles van routes, weer of geen weer en besloot gewoon te starten. Natuurlijk werd ondertussen de weersituatie nauwlettend in de gaten gehouden, net zoals wij met routes doen voordat we u ‘afschieten’.

Pleister

Ome Theo, u weet wel: van de EHBO, vertelde dat hij maar liefst vier schaafwonden heeft behandeld. En ik maar denken dat wandelen hooguit een blaartje kan opleveren. Eén slachtoffertje heeft hij zelfs met de e-bike van een controlepostbemanningslid (galgje!) naar huis laten begeleiden.

Ambulancefiets

Hij denkt nu wellicht aan een verdere professionaliseringsslag bij de EHBO door volgend jaar zelf met zo’n kekke ambulancefiets rond te fietsen.

Tot morgen!

Donderdag alweer. Bas was erg teleurgesteld dat ik hem gisteren niet heb vermeld in mijn verslag. Daarom op deze dag:

BASSIE, GOEOEOEOEOIE MORGEN/MIDDAG/AVOND!

64

Terugkijkend (hoe ouder ik word, hoe vaker ik dat doe), mogen we gerust stellen dat we weer een goed verlopen wandelfestijn achter de rug hebben. De flesjes water, appels en peren die wij uitdelen aan onze vrijwilligers vonden gretig aftrek vanwege de hoge temperaturen. Over vrijwilligers gesproken: aan de oproep van onze organisatie in het Weekblad Ouder-Amstel en aan de scholen om zich vooral aan te melden als verkeersregelaar werd op grootse wijze gehoor gegeven. Qua aantal vrijwilligers werd een record gehaald, maar liefst 64 personen (all-time record) stellen hun vrije tijd beschikbaar om de avondvierdaagse tot een goed eind te brengen. Hulde daarvoor en bedankt, mede namens 665 dankbare wandelaars en wandelaartjes!

U verkeersregelaart volgend jaar toch weer?

Ik denk dat ook een bedankje voor alle sponsoren op z’n plaats is. Niet alleen zorgen zij goed voor alle deelnemers, ook voor onze vrijwilligers wordt bijvoorbeeld goed gezorgd door Sandra’s Bloemenboetiek op het Sluisplein. Bekijk op onderstaande foto maar eens wat 64 vrijwilligers voor Sandra betekenen qua werk.

Bloemenweelde

Bekijk al onze sponsoren eens op deze pagina. Ze verdienen uw klandizie en bovendien ondersteunt u daarmee ook onze organisatie!

De firma Baas, vader zwakke blaas, (klein)kinderen een zwak voor snoep en Bastille koeken, had het zo naar de zin dat ze zich al direct wilden inschrijven voor 2019. “Dan kunnen we het niet vergeten”. Uw razende columnist vertikt het echter zich als collectieve geheugen te laten gebruiken en heeft dat geweigerd. Ook mijn geheugen gaat immers achteruit, al staan de meeste deelnemers echt wel in mijn geheugen gegrift. Die warmte, gezelligheid en persoonlijke aandacht laat zo’n indruk achter dat ik nu even een weekje moet bijtrekken op het even gezellige Terschelling.

Tot volgend jaar!

Tot volgend jaar!

Wat is het toch een leuk evenement, zo’n avondvierdaagse. Vrolijke gezichten alom, bekend en soms nog niet bekend. Wandelaars van het eerste uur worden gaandeweg vervangen door nieuwe wandelaars. Schoolkinderen komen en gaan. En zo hoort het ook, het is onderdeel van de circle of life. Wat blijft is de leuke ontspannen sfeer en de prachtige omgeving waar wij jullie graag deelgenoot van maken. Krijg je met de benenwagen toch een ander beeld van dan vanuit andere voertuigen, nietwaar?

Hortensiaweek 2016

Bas Hoogervorst loopt voor de tweede keer mee, maar blijft ons verrassen met sluikreclame voor het bedrijf van zijn vader. De tuinhortensia’s van Hovoplant staan namelijk bekend om de prachtige grote bloem en de stevige steel, zo vertelde hij ons. Vorig jaar hing hij een poster achter onze inschrijftafel op met reclame voor de Hortensiaweek 2016. Dit jaar loopt hij in bedrijfskleding rond. Als het Commissariaat voor de Media daar maar geen al te groot probleem van maakt…

Eén van de nieuwe deelnemers komt oorspronkelijk uit Suriname maar woont nu, na wat omzwervingen in Nederland, al weer zeven jaar in ons mooie dorp. Omdat Remco in de jaren ’50 (jawel, lieve kijkbuiskinderen, dat is inderdaad de vorige eeuw) enige tijd in Paramaribo heeft verbleven ontspon zich een geanimeerd gesprek over bekende plekken in die stad uit die tijd. Wist u bijvoorbeeld dat er langs de oever van de Suriname-rivier in Paramaribo een markt is? En wat te denken van het Duitse schip Goslar, dat in de bocht van de rivier in 1940 tot zinken was gebracht? Dat in 1929 gebouwde 6000 ton zware turbine-stoomschip ligt er nog steeds!

Wellicht later meer info over het prachtige land Suriname. Welterusten.

Bijgekomen van de dreun van het klappen van de kabinetsformatie? Vrees niet, regering of niet, de Avondvierdaagse gaat gewoon door.
Gisteren deelde onze sponsor Rabobank knipperlichten uit langs het parcours. Anders dan de naam doet vermoeden knipperen ze niet maar knipper je ze aan, da’s helder toch? Wel zo handig als je – ondanks de met zorg samengestelde routebeschrijving – onderweg verdwaalt en na het invallen van de duisternis onderweg toch de rode of gele routepijlen wilt spotten.

Vandaag kwam het ijsje bij snackbar Veronica zeer van pas. Wat was het warm onderweg. Zelfs de overtocht met het pontje bracht weinig verkoeling. Hebben jullie de Stichting vrienden van het pontje bedankt voor hun inzet of, beter nog, een kleine donatie gedaan? Wist u dat u voor een zeer klein bedrag het gehele seizoen gratis mag overvaren, zelfs vice versa heen en weer? Kijk op hun website voor meer informatie!

Vanuit de EHBO bereikte ons het bericht dat één meisje bijna door de hongerklop was geveld. Gelukkig had onze kranige EHBO-er Theo de door Super PLUS uitgedeelde bananen niet verorberd, zodat de flauwte met twee banaantjes kon worden opgeheven en de barre wandeltocht kon worden hervat. Voldoende eten vóór je op pad gaat had zo’n hongerklop natuurlijk kunnen voorkomen. Een goede tip, wat mij betreft.

Dropje?

Jamilla en Bas hebben elkaar ook dit jaar weer gevonden in het gezelligste wandelfestijn in de regio. Jamilla is daar zo van slag van dat ze haar portemonnee onder tafel liet vallen. Bas heeft moeite met het feit dat Jamilla de Avondvierdaagse voor de 10e keer loopt en hij pas voor de 9e keer. Hij probeerde die strenge meneren in het startlokaal zelfs met dropjes om te kopen om dit jaar bij hen een medaille 9 én medaille 10 te kunnen scoren. Ik weet niet of die heren echt integer zijn óf dat zijn bod te laag was, maar ik zal het scherp voor u in de gaten houden. Misschien krijgt de Avondvierdaagse zelfs haar eigen affaire Keizer (=integer voorzitter VVD tot het tegendeel bewezen is).

Morgen treffen de deelnemers sponsor Jumbo langs de route. Wist u overigens dat Sandra’s Bloemenboetiek van het Sluisplein onze vrijwilligers sponsort met een vrolijk (en welverdiend) gekleurd boeketje? Het bloemetje dat u voor uw meelopende (klein)kind of partner wilt kopen op de slotavond koopt u dan ook het best bij haar.

Tot morgen!

Bas had het er vandaag maar moeilijk mee. De warmte was om te snijden en hij had alleen melk mee. Niet echt dorstlessend, zo’n glazen fles uit een warme rugtas en de onderweg opgepikte dahliaknollen (ik verzin het echt niet) hebben daar ook niks aan. Jamilla had overigens een slimme oplossing voor het gisteren aangekaarte probleem van de afwijkende medailles: “Mam, 10 + 9. Dat is toch 19? Dat maakt toch niet uit?” Soms is het zo simpel!

Anke, dit jaar voor het eerst als individuele wandelaar op pad, wilde wel eens weten hoe zo’n organisatie nou in elkaar zat. Hoe gaat dat met die knipjes in de controlekaarten? Had ze geen controlepost onderweg gemist? Krijg ik morgen de medaille? Waarom hebben we nu andere medailles? Geduldig hebben we getracht haar alles uit te leggen, maar hebben het maar niet gehad over fusies van sportbonden, efficiencyslagen, kostendrukkende maatregelen en wat dies meer zij. Pientere tante, die Anke, dat wel.

De EHBO was met dit warme extra druk met het behandelen van blaren. EHBO Theo had er al veel ‘en route’ behandeld en ook na terugkomst in het start- en finishlokaal zaten twee meisjes op hem te wachten. Theo legt uit hoe die blaren meestal ontstaan: “Gewoon geen of te lage sokken in sportschoenen aantrekken. Succes gegarandeerd.”
Alweer zo’n handige tip van Theo.

Ik wil nog even terugkomen op dag 1. Het ging toen onder andere over het mooie land Suriname en de boot die in de Suriname-rivier tot zinken was gebracht, de Goslar. Dat schip is genoemd naar de stad Goslar, misschien wel de bijzonderste stad van de Harz. De naam van de stad Goslar is verbonden met het begin van het eerste Duitse keizerrijk in de tiende eeuw. Tot het midden van de dertiende eeuw was Goslar een palts, een van de belangrijkste verblijfplaatsen van de Duitse keizers. Vandaag werd ik door compaan Remco verrast met een hele ordner vol informatie en foto’s van zijn meerdaagse wandeltochten door dat mooie gebied én de stad Goslar. We hebben tussen vertrek en terugkomst van de wandelaars daar heerlijk doorheen gebladerd. Kennisvergaring is heerlijk, nietwaar? Bedankt Remco!

Morgen alweer de slotavond. Time flies…

Corry, 83 jaar, 10 km (eigenlijk medaille 12, maar omdat haar zoon een slippertje maakte bij de inschrijving via de website medaile 10) kwam deze slotdag als eerste het startlokaal ingewandeld. Zij was namelijk bang om als telaatkomer te boek te staan, ze vertelde zij. Joke had namelijk al eerder commentaar geleverd op één á twee minuten vertraging.

Bas was vandaag duidelijk voorbereid op een barre tocht. Hij liet zich door een Harley met chauffeur bij het startlokaal afzetten. Wel vreemd dat de bestuurder uitgerust was met een Triumph jacket. Maar ook dat is overigens een mooi traditioneel motormerk.

De familie Koenders kwam om tien over zeven op hun gemak de finishlocatie binnenwandelen om de medailles op te halen. Van harte gefeliciteerd natuurlijk. Ze wilden daarna snel naar oma, om vandaar de feestelijke intocht te volgen.

De organisatie vraagt bewoners met een flyer om langs de route van de intocht tussen 19.00 en 20.30 uur hun vlaggen uit te steken. Gelukkig voldoen velen aan ons verzoek. Dat maakt het – naast de meeslepende klanken van Jammin Brass – extra feestelijk voor de deelnemers. Vanaf deze plaats: hulde voor de spontane medewerking.

Bloemetje vrijwilligers

Ik sprak al eerder over sponsor Sandra’s Bloemenboetiek Sluisplein. Kijk toch eens waar zij onze vrijwilligers op tracteert. Je zou haast elk jaar je kostbare vrije tijd spenderen aan het mooiste meerdaagse wandelevenement van de regio.
U helpt toch ook mee, volgend jaar? Meld je gerust aan.

Gevonden voorwerpen

Er zijn een aantal voorwerpen gevonden, waaronder een fietssleutel. Herkent u één van de voorwerpen? Neem dan contact op met de webmaster@wandelookmee.nl.

Tot volgend jaar!